Vila na američki način
 
veličina fonta smanji veličinu fonta povečaj veličinu fonta
Ocijenite sadržaj
(0 Glasova)
Neki dan mi je jedan prijatelj prigovorio da na portalu predstavljamo previše primjera high-class arhitekture, te da bi bilo super kada bi fokus članaka prilagodili imovinskom stanju prosječnog stanovnika Hrvatske. Na trenutak sam se zabrinuo kako bi prijatelj vrlo lako mogao biti u pravu, ali sam nakon pomnijeg razmišljanja ipak došao do drugačijeg zaključka.

Kao primjer ćemo uzeti ovu prekrasnu vilu na Malibuu koja je procijenjena na vrtoglavih 13.500.000 $. Zašto? Zato što tvrdoglavo odbijam prihvatiti da ću, ukoliko želim ovakvu kuću, morati (trenutačnim tempom) skupljati novce narednih 500-600 godina (plus-minus 100 godina..). Ok, pretpostaviti ćemo da veliki dio cijene ove kuće otpada na lokaciju i činjenicu da posjeduje ne jednu, već dvije privatne plaže. No ako i to izbacimo iz jednadžbe, svejedno ostaje izrazito mala mogućnost da "običan smrtnik" skupi toliku količinu novaca i priušti si kuću poput ove. Što je pisac htio reći? Želim vam naglasiti kolika je moć improvizacije. Ova građevina u osnovi nije nikakvo arhitektonsko remek-djelo te ju je kao takvu moguće prilično povoljno sagraditi. Ako pričamo o uređenju interijera, valja priznati da je unutrašnjost ove kuće zaista prekrasna, ali opet naglašavam, moć improvizacije je ogromna, te sam siguran da ćete se zadovoljiti sa, primjerice, običnim parketima umjesto tikovine ili nedajbože podnih obloga od zabranjenih vrsta drva, što je navodno ovih dana izrazito popularno među bogatima koji neznaju što bi s novcem. Također smatram da nije potrebno opremu i namještaj kupovati po principu skuplje-bolje. Za primjer uzmimo kuhinju u ovoj kući koja navodno posjeduje garanciju od čak 50 godina. Želite li svoje obroke kuhati u kuhinji koju ćete gledati narednih 50 godina? Ne želim sugerirati da kupujete "škart" robu, ali ako je razlika u cijeni između "normalne" kuhinje i kuhinje sa garancijom od 50 godina otprilike 200.000 kn (koliko stoji kuhinja u ovoj kući), onda mislim da nam je svima sve jasno.

Sve što je potrebno za ugodan obiteljski dom je kreativnost i moć improvizacije, a u pomanjkanju istih inspiraciju prvo potražite na portalu poput ovog na kojem se upravo i nalazite.

malibu1

malibu2

malibu3

malibu4

malibu5

malibu6

malibu7

malibu8

malibu9

malibu10

malibu11

malibu12

malibu13

malibu14

malibu15

malibu16
Dodatne Informacije