Villa ''Shell'' – ARTechnic Architects
 
veličina fonta smanji veličinu fonta povečaj veličinu fonta
Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)
Locirana u šumi Karuizawa, udaljenoj oko sat vremena vožnje od Tokija, ova se vila svojim futurističkim izgledom koji podsjeća na brojne SF filmove, u mnogo čemu razlikuje od ostalih okolnih vila i vikendica.Japanski arhitekti tvrtke ARTechnic osmislili su ovu vilu kao vikendicu, ali i kao stalan dom.

Sva mehanička i elektronička oprema u vili kontrolira se digitalno uz pomoć tri gumba, u što naravno ulazi i sigurnosni sustav. Podno grijanje koje je napravljeno po mjeri smanjuje potrošnju i spriječava nastanak plijesni, što je zbog vlage česta pojava u tim krajevima. I sama građa vile i fasada sadrži u sebi zaštitu od vlage i plijesni, što samoj građevini pridaje ljepotu i dugovječnost.Spoj betona, drva i staklenih površina koje se protežu od podova do stropa stapaju ovu futurističku građevinu s prirodom. Oblik unutrašnjosti podsjeća na spilju usred šume, a opet pruža toplinu i komfor svojim toplim bojama i čistim linijama namještaja i instalacija. Savršen spoj modernog stila i prirode, sljubljeni zajedno kroz materijale, boje i sam ugođaj.

ARTechnic Architects | www.artechnic.jp

30. srpnja 2010 | autor: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

shell-house-1

shell-house-2

shell-house-3

shell-house-4

shell-house-5

shell-house-6

shell-house-7

shell-house-8

shell-house-9

shell-house-10

shell-house-11

shell-house-12

shell-house-13

shell-house-14

shell-house-15

shell-house-16

shell-house-17

shell-house-18

shell-house-19

shell-house-20

shell-house-20

shell-house-21

shell-house-22

shell-house-23
foto © ARTechnic

Villa ''Shell'' – ARTechnic Architects

Locirana u šumi Karuizawa, udaljenoj oko sat vremena vožnje od Tokija, ova se vila svojim futurističkim izgledom koji podsjeća na brojne SF filmove, u mnogo čemu razlikuje od ostalih okolnih vila i vikendica.

Japanski arhitekti tvrtke ARTechnic osmislili su ovu vilu kao vikendicu, ali i kao stalan dom.

Sva mehanička i elektronička oprema u vili kontrolira se digitalno uz pomoć tri gumba, u što naravno ulazi i sigurnosni sustav. Podno grijanje koje je napravljeno po mjeri smanjuje potrošnju i spriječava nastanak plijesni, što je zbog vlage česta pojava u tim krajevima. I sama građa vile i fasada sadrži u sebi zaštitu od vlage i plijesni, što samoj građevini pridaje ljepotu i dugovječnost.

Spoj betona, drva i staklenih površina koje se protežu od podova do stropa stapaju ovu futurističku građevinu s prirodom.

Oblik unutrašnjosti podsjeća na spilju usred šume, a opet pruža toplinu i komfor svojim toplim bojama i čistim linijama namještaja i instalacija.

Savršen spoj modernog stila i prirode, sljubljeni zajedno kroz materijale, boje i sam ugođaj.

Dodatne Informacije
nazad na vrh