Koraci za preuređenje kuhinje
 
veličina fonta smanji veličinu fonta povečaj veličinu fonta
Ocijenite sadržaj
(1 vote)

Obnova kuhinje je skup poduhvat koji zahtijeva spretne ruke s osjećajem za detalje. Ukoliko razmišljate o novoj kuhinji ili o preinakama koje će unijeti osvježenje nema potrebe za strahom i dizanjem kredita. Uz nekoliko savjeta moći ćete i Vi uz malo novaca i malo truda imati novu kuhinju.

Započnimo od zidova. Kuhinjski zidovi lako se uprljaju, a prljavi zidovi daju izgled starog i neurednog, što sigurno nije cilj. Pokušajte zidove osvježiti novom bojom. Odvažite se i umjesto bijele boje poigrajte se npr.zelenom, plavom, … Prilikom odabira boje obratite pažnju na svjetlost koja dopire u prostor. Nemojte malu kuhinju ugušiti tamnim tonovima. Ukoliko je potrebno dodajte još rasvjetnih tijela.Osim bojom zidove možete uljepšati i tapetama. Tapete definitivno unose jednu novu energiju u prostor.
Nakon što ste odabrali boju, tapete, na red dolaze kuhinjski elementi. Zamjena ormarića može biti vrlo skupa, no ukoliko su Vaši ormarići u dobrom stanju i njima promijenite boju ili nalijepite dekorativne tapete koje ne propuštaju vodu. Zanimljiva opcija je i uklanjanje vratiju s ormarića ili zamjena sa staklenim vratima.
Pod ne smijemo zanemariti. Danas se mogu pronaći lijepe i kvalitetne podne pločice po vrlo povoljnim akcijskim cijenama, pločice koje imitiraju izgled drvenog poda daju toplinu kuhinjskom prostoru.
Drugi način za dodavanje boje kuhinji je dodavanje nekoliko biljaka. Biljke unose osjećaj mira, prirodnosti. Začini su odličan odabir jer osim što lijepo izgledaju, mirišu, mogu se koristiti prilikom spravljanja jela.
Jedan od prijedloga je kutak za malu kulinarsku biblioteku. Ugradite police i ponosno izložite Vaše omiljene kuharice i tematske časopise. Pripazite jedino da ih ne držite blizu sudopera.
I za kraj, prije nego se upustite u preuređenje kuhinje odvojite si vrijeme i „surfajte“ tražeći fotografije kuhinja koje će Vas inspirirati.

Slijedi nekoliko fotografija koje će Vas možda nadahnuti da unesete neke od gore navedenih promjena.

 

Green-Paint-With-White-Cabinets-In-Kitchen

hanging-pot-racks

kitchen-artwork

kitchen-color

kitchen-hardware

kitchen-library

kitchen-paint

kitchen-plants

Kitchen-wallpaper-design

kitchen-wallpaper

Modern-kitchen-wallpaper

Pink-wallpaper-in-kitchen

Rustic-brick-kitchen

Wallpaper-in-kitchen

Yellow-Paint-In-Kitchen

Dodatne Informacije