Kvadra - hrvatski proizvod po svjetskim standardima
 
veličina fonta smanji veličinu fonta povečaj veličinu fonta
Ocijenite sadržaj
(3 Glasova)
Ovogodišnje izdanje međunarodnog sajma Ambienta potaknulo nas je da unaprijed provjerimo što nas lijepog očekuje na Zagrebačkom Velesajmu. Prvo što je "upalo u oko" su novi proizvodi tvrtke Kvadra Design.
Dinamičan zamah u dizajniranju ojastučenog namještaja u Kvadra Designu najavljuje nove proizvode koji će se prezentirati sredinom listopada na zagrebačkom sajmu namještaja Ambienta – garnituru Classic osmišljenu od internog dizajn tima i atraktivnu modularnu kolekciju – Match i Cloud, dizajn arhitektice Sanje Knezović. Sljedeći Kvadrin adut za opremanje poslovnih interijera Segment, dizajnira Numen/ForUse. Segment je modularni sustav za sjedenje čiji će se prvi prototip predstaviti upravo na Ambienti, zajedno s prototipom Lap-a, prvonagrađenog rada (dizajn: Samel Ivanov) s ovogodišnjeg Kvadrinog natječaja za dizajn. Nova kolekcija će imati međunarodnu premijeru na IMM Cologne u siječnju 2013., najvećem svjetskom okupljalištu namještajske industrije.

Na Ambienti će se uz novitete predstaviti i postojeća kolekcija garnitura u novim tkaninama koje možete pronaći i na njihovoj stranici www.kvadra.hr a mi ćemo vam predstaviti novitete:

Match

m1

m2

m3

m4

m5

m6

Match dolazi iz obitelji modularnih sofa, pružajući velik broj  kompozicija prilagođenih zadanom prostoru. Njegovu morfologiju definiraju jednostavne osnovne linije nešto nižeg naslonjača i povišenih rukonaslona. Dok hladna pjena ispunjava njegov čisti volumen čvrstoćom dostatnom za ugodno sjedenje, oblačenje u tkanine prirodnog porijekla dodatno podržava opuštanje i ugodu. Dimenzije Matcha idu u korak s potrebama različitih grupa korisnika koji mogu birati  između dvije različite širine i dubine modula. Zbog svoje morfologije, Match je idealan za opremanje većih prostor(a)ija.
Dizajn: Sanja Knezović (arhitektica).

Cloud

cloud

Cloud dolazi iz obitelji modularnih sofa, pružajući velik broj  kompozicija prilagođenih zadanom prostoru. Njegovu morfologiju definiraju jednostavne osnovne linije nešto nižeg naslonjača i povišenih rukonaslona. Potpora od hladne pjene učvršćuje njegov čisti volumen, dok površinski sloj punjenja perjem stvara dodatnu mekoću Clouda i osjećaj odmora „kao u oblacima“. U  kombinaciji s tkaninama prirodnog porijekla, u većoj se mjeri podržava opuštanje i ugoda. Dimenzije Clouda idu u korak s potrebama različitih grupa korisnika koji mogu birati  između dvije različite širine i dubine modula. Zbog svoje morfologije, Cloud je idealan za opremanje većih prostor(a)ija.
Dizajn: Sanja Knezović (arhitektica).

Segment

segment

Segment je sustav temeljen na rješavanju problema hijerarhije u sastavljanju segmenata modularnog ojastučenog namještaja. U većini slučajeva - sjedalo, rukonaslon ili naslon -  formalno dominiraju nad drugim elementima, prekrivajući bočne stranice susjednih dijelova. Osnovne dvostrane kosine na završecima segmenata pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na horizontalu i vertikalu - omogućava slaganje dijelova u sve tri osi. Na jednakom se principu formiraju i znamenke na 7-segmentnim tipografijama poznatim s ranih digitalnih satova. Taj koncept otvara mogućnost sklapanja raznolikih prostornih i funkcionalnih sklopova bez formalnih nelogičnosti karakterističnih za konvencionalne sustave. Mogućnost izbora i kombiniranja baza rezultira različitom pojavnošću, primjerenom za različite uporabne situacije u ambijentu. Tako da će Segment biti dostupan kao jednosjed, 2-sjed, 3-sjed, 4-sjed, 5-sjed, itd. Kombinacije s više baza na jednom će kraju biti nosive na metalnim nogicama, dok će se ispod baza drugog kraja sustava prostirati nosivi drvni element lakiran do visokog sjaja.
Dizajn: Numen/ForUse (Christoph Katzler, Sven Jonke, Nikola Radeljković).

Dodatne Informacije
nazad na vrh